MUHALEFETE ‘DEĞİŞİM' GÖNDERMESİ

MUHALEFETE ‘DEĞİŞİM

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından zafer konuşması yapan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, muhalefete gönderme yaparak, Birileri değişim demişti, ama kendileri oldukları yerde kaldılar” dedi.

Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın zaferinin ardından Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl’de de zafer gösterilerine geçilirken Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, elde edilen zaferin ardından AK Parti İlçe binası önünde açıklamalarda bulundu.

 

BİZ TATİL NEDİR BİLMİYORUZ

İlk olarak mikrofonu eline alan AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, “Allah hepinizden razı olsun. Sağ olun var olun. Kutlama yapacak mısınız diye sordular. Biz tatil nedir bilmiyoruz. Ama dedim ki hadi dostlar gidelim vatandaşlarımızla bu sevincimizi paylaşalım. Ama Alinur Başkanımıza bunu söylediğim de bana, ‘çabuk gidelim daha 2 tane gidilecek düğün var’ dedi. Yani bizde tatil yok. Diğer arkadaşlarda parti binasında şu anda yukarıda köylerle alakalı çalışmalarını sürdürüyor. Karınca gibi çalışmaya devam ediyoruz. Ne kadar şükretsek azdır. Hepinizden Allah razı olsun” dedi.

 

HER ZAFERDE YENİ BİR TARİH YAZDIK

4 ay önce yerel seçimlerde, 8. zaferlerini aldıklarını ve bu seçilmede 9. zaferlerini kutladıklarını belirten Temelli, “Bundan 4 ay önce 8. zaferimizi kutladık. 3 yerel seçim, 3 genel seçim, 2 tane de referandumda bu güne kadar İnegöl’de girmiş olduğumuz her seçimin bir önceki seçime göre daha fazla oy alarak ve tekrar yeni bir tarih yazarak geldik. Ve bundan 4 ay öncede dedik ki İnegöl 10 Ağustos’ta da yeni bir tarih yazacak ve bugünde yeni bir tarih yazdı İnegöl. Bu nedenle bütün İnegöllü vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Hepinizden Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

 

AK PARTİ KURULDUĞUNDA EN BÜYÜK DESTEĞİ İNEGÖL’DEN ALDI

İnegöl’de AK Parti’nin oylarını sürekli yükselttiğini belirten Temelli, “İnegöllülerle AK Parti güzel bir alışverişin içinde. 3 Kasım 2002’de AK Parti kurulduğunda ve akabinde en büyük desteği İnegöl’den aldı. İnegöl insanımız her zaman AK Partisinin oyunu yükseltti. AK Partili oyunu aldı ve İnegöllü hizmetini aldı. 8 seçimdir bu böyle gitti” diye konuştu.

 

“TÜRKİYE BİZİ DE AYAĞA KALDIRSIN”

Erdoğan’ın zaferinin sadece Türkiye için değil, bütün Türk ve İslam coğrafyası için önemli olduğunu aktaran Temelli, “Bugün yeni Türkiye’nin 2023 yılında dünya lideri olacağı ve sonuçlarının sadece Türkiye için iyi olacağı değil, başta coğrafyamızda, özellikle Türk ve İslam dünyasında, ‘Türkiye ayağa kalksın da bize de el atsın. Bizi de ayağa kaldırsın’ diyen tüm Türk ve İslam âlemini için son derece önemli bir sonuç” dedi.

 

MUHALEFET PARTİLERİNE GÖNDERME

Konuşmasının sonunda muhalefet partilerine gönderme yapan Temelli, “Şimdiki hedef önümüzdeki genel seçimler. Birileri gibi seçimden 2 ay önce parti kapılarını açıp, ışıklarını yakıp bir aday aradığı dönemde, biz zaten oylarımızı sandığa koyacağız” ifadelerini kullandı.

 

“DEĞİŞİM DEDİLER OLDUKLARI YERDE KALDILAR”

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, geçtiğimiz yerel seçimlerde muhalefet partilerinin ‘değişim’ sözlerini hatırlatarak, “Birileri değişim demişti, ama kendileri oldukları yerde kaldılar. Seçimleri kazanmıştık. Hem de Bursa’nın merkezde dâhil en yüksek oy oranını İnegöl olarak almıştık. Hepinizin bunda ayrı ayrı katkısı var. Muhakkak parti mensuplarımızın yanında bu işin için fiili olarak olmasa bile bu işe gönlünü veren, işte bu akşam bizimle bu sevinci paylaşan hemşerilerimiz var. Bu sürece kolay gelinmedi. Bakın insanoğlu çok çabuk unutur. 12 sene öncesine gidelim; 14 Ağustos 2001, Adalet ve Kalkınma Partisi kuruldu. 3 Kasım 2002 seçimlerine gitmeden önce ne dediler? Tayyip Erdoğan sen muhtar bile olamazsın dediler. Allah’a hamdolsun bu akşam Cumhurbaşkanı oldu. Bundan öte olacak bir şey de kalmadı. ‘Sen muhtar bile olamazsın’ dediler. Evet, gerçekten Milletvekili adayı yapmadılar. Bu millete rağmen hiçbir şey olamayacağını, bu millet bir kez daha gösterdi. İnşallah bu sefer mesajı almışlardır. Sonra ne oldu? Abdullah Gül Başbakanlığında hükümet kuruldu. Cenab-ı Hakkın adaleti büyük. Siirt seçimleri iptal oldu. Başbakan’ımız Siirt’ten milletvekili adayı oldu. Ve 2003 Mart ayında da, partimizin Genel Başkanı hükümetimizin Başbakanı oldu. Sıkıntılar bitmiyor, Körfez krizi patlak verdi. Hamdolsun sorunsuz, kazasız, belasız geçtik. 2004 yerel seçimleri geldi. Onlar hükümeti devirebilmek için, AK Partiyi zayıflatabilmek için bunu bir fırsat olarak gördüler ama Cenab-ı Hakkın adaleti büyük. Emin olabilirsiniz bu kadrolar arı gibi çalışıyor. Bu kadroların bir tek derdi var, bu millet, bu ülke. O seçimleri de sizlerin destek ve dualarıyla kayıpsız bir şekilde geçtik. Ama sinsi sinsi planlar yapıyorlar. 2007 seçimlerine giderken, tabi Cumhurbaşkanlığıyla alakalı 3’te 2 çoğunluk diye bir şey icat ettiler. Başka partilerin Genel Başkanlarını yanına çekerek, türlü transfer pazarlıklarıyla yine hesapta güçlü bir oluşumla AK Partinin karşısına durdular. Ama bu millet bu seferde yemedi. Ve onlara 2007’de sandıkta gerekli cevabı verdi. Burada da plan tutmadı. Dediler ki, ‘Bu partiyi kapatalım’ Olayı Anayasa Mahkemesine taşıdılar. Kendi gazetelerinin kupürlerini bu işe delil olarak gösterdiler. Ve bir oy fazlasıyla, 7’ye 6 partinin kapatılmaması doğrultusunda karar verdi. 3-5 ayda bir, senede bir inanın bir plan var. Bundan sonra da bu planlar bitmeyecek. İnşallah bizde 4 ayda bir, 6 ayda bir buralara çıkacağız, hep birlikte bu zaferleri kutlayacağız” dedi.

 

DÜNYANIN İLK 10 EKONOMİSİ ARASINA GİRECEĞİZ

Türkiye’nin hızla 2023’e doğru gittiğini belirten Aktaş, “Onlar Cumhuriyetçiyiz diyor. AK Parti diyor ki, Cumhuriyetin 100’ncü yılında Türkiye gerçek manada dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girecek. Son hain planlar devreye girdi. 17 Aralık ve 25 Aralık. Ne yaptılar? 2 tane olayı bahane edip, daha önceden hazırlanmış, çalışılmış planları devreye soktular. Acaba hükümeti ve Tayyip Erdoğan’ı devirebilir miyiz diye. Ama hamdolsun bu millet 30 Mart 2014’te gerekli cevabı onlara verdi. Aradan 133 gün geçti ve bugün buradayız. İnegöl’den yüzde 72 ile Recep Tayyip Erdoğan denildi. Bu ne demek biliyor musunuz? Her 3 kişiden 2 kişi AK Parti diyordu. Bu sefer her 4 kişiden 3 kişi İnegöl’de Recep Tayyip Erdoğan dedi. Burada bir afiş var; ‘Meteoroloji uyardı. Bugün akşam saatlerin Recep Tayyip Erdoğan fırtınası esecek. Çatılar uçabilir. Dikkat edin’ yazıyor. Çatılar uçtu gitti bile. İnegöl hepsi bir araya gelmiş. Diğerleri yüzde 28 topluyor. Recep Tayyip Erdoğan yüzde 72 topluyor. Hepinizden Allah razı olsun. Bizim işimiz hizmet. Biz bu memlekete hizmet etmek için geldik” dedi.

 

12 YILDIR YAPTIKLARI HAİN PLANI GÖRÜYORSUNUZ

Başkan Aktaş son olarak, “Biz Ramazan ayında işadamlarımızın destekleriyle İnegöl Belediyesi olarak yurt dışında 4 yerde iftar verdik, erzaklar dağıttık. Gürcistan Batum’a gittik. Sudan’ın başkenti Hartum’a gittik. Kosova Mirtoviça’ya gittik. En son Bosna Hersek Donju Vakuf’a gittik. Hartum’da 2 akşam kaldık. 2’nci akşam Kuran’ı Kerim Üniversitesi Rektörünün yaptığı konuşmayı aynen söylüyorum; ‘Allah sizlerden razı olsun. Allah Türkiye’ye ve Tayyip Erdoğan’a zeval vermesin. Biz sizler için dua ediyoruz. Eğer Türkiye güçlüyse, eğer Recep Tayyip Erdoğan güçlüyse Allah şahidimdir ki, bizler de burada güçlüyüz. Biz burada ayakta duruyoruz. Siz belki farkında değilsiniz, ama Türkiye’deki dostlarımıza buradan selam söyleyin. Biz 10 Ağustos’la alakalı hatimler indiriyoruz, dualar ediyoruz’ dedi. Olayın püf noktasını anlamanız adına söylüyorum. Bu bir oyun. 12 yıldır yaptıkları planı, hainlikleri hepiniz görüyorsunuz. Yaşlısından gencine, kadınından erkeğine, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyinden hangi memleketten olursa olsun, Allah hepinizden razı olsun. Türk milleti bizi 9 seçimdir yüzümüzü ak etti. 3 genel, 3 yerel, 2 referandum ve 1 Cumhurbaşkanlığı seçimi. Yarın yepyeni bir süreç başlıyor” dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07